Sportfisket eller fritidsfiske som det även kallas är en rekreationsaktivitet där utövaren i främsta hand fångar fisk för nöjes skull. Inom sporten finns olika typer av fiske av olika avancerad grad. Den enklaste formen kallas mete och kräver endast en metrev till hjälp. På vintern kan man meta på isen och detta kallas då för pimpling. Den lite mer avancerade fiskaren använder sig utav ett fjäderspö och olika typer utav beten formade som små fiskar för att locka till sig större rovfisk.

Ett fjäderspö kan även användas till flugfiske där istället en fluga används som bete. Fjäderspöt kräver en viss kastteknik för att reven och betet ska hamna där man vill. Som med de flesta sporter krävs en god utrustning för en så bra upplevelse som möjligt.

Det rätta utbudet i fiskebutiken.

Utrustningen till sportfisket kan köpas i många olika butiker till varierande pris och kvalité. Idag finns även specialiserade flugfiskebutiker på nätet med stort utbud. Spinnfiske är det mest varierande fiskeformen och kräver ett bete ofta gjort i gummi. Dessa kallas för jiggar och swimbaits och finns i en uppsjö olika former och storlekar. De kan lätt tas av och bytas allt efter behov. Istället för gummibete kan man använda sig av wobblers.

Dessa fladdrar och jerkar vilket lockar rovfisk till att hugga efter betet. Wobblers finns i olika utformanden och fladdrar och sjunker olika djupt. På sommaren kan ytbeten användas. Dessa kan placeras mellan till exempel näckrosblad. För den kompletta upplevelsen finns även håvar, stövlar, boxar, vågar och andra verktyg på en välsorterad fiskebutik på nätet.